پیشنهاد سردبیر

نورالدین مرشدی تنکابنی :وکلای متعهد با الهام از آموزه های سرور آزادگان جهان برای احقاق حق موکلان خود تلاش می کنند

این وکیل دادگستری حوزه قضایی تنکابن علم حقوق را حاوی پیچیده گی های ظریف و دقیقی دانست

وکلای متعهد با الهام از آموزه های  سرور آزادگان جهان برای احقاق حق موکلان خود تلاش می کنند

به گزارش آوای سبز : نورالدین مرشدی تنکابنی از آن جمله  وکلای متعهد و متخصص و با تجربه ای  به شمار می رود   که با تخصص و مهارت مثال زدنی تاکنون  از پرونده های متعددی  در  حوزه قضایی تنکابن  و دیگر نقاط  استان  و کشور دفاع نموده و به لحاظ صداقت ، تعهد  حرفه ای و اخلاق مداری از شهرت و مقبولیت بالایی در افکار عمومی برخوردار است .

این وکیل مجرب  و کارآزموده که نزد همکاران خود نیز  به عنوان وکیلی خوشنام   و  شخصیتی مردم دار  و با اخلاق  شناخته می شود . در خصوص مباحث مختلف  حقوقی و قضایی  دیدگاه های ارزشمند  و قابل  تامّلی  دارد که در مصاحبه اختصاصی با رسانه سراسری آوای سبز  ضمن تسلیت ایام سوگواری آقا اَبا عبدالله الحسین (ع)  و یاران با وفای آن حضرت  به بیان  اجمالی نقطه نظرها   و دیدگاه های خود پرداخت  و به سئوالات مطرح شده پاسخ داد .

وی ابتدا با  تسلیت  ایام سوگواری قیام خونین کربلای معلا و شهادت جانسوز  سرور آزادگان جهان آقا امام حسین (ع)  و یاران باوفای  آن حضرت  دیدگاه های خودرا  در رابطه  با حرفه  وکالت  ، ضرورت  حضور وکیل در پرونده های  ارجاعی به محاکم ، راهکارهای جلوگیری از اطاله دادرسی  و … بیان کرد .

نورالدین مرشدی تنکابنی با بیان این که  مولا  و مقتدای ما حضرت امام حسین (ع) –  در روز عاشورا  به بشریت درس اخلاق ، عدالت ، دفاع از مظلومین  و مبارزه با  ظلم و ستم داد.، تصریح کرد : وکلای متعهد ، متخصص و اخلاق مدار با الهام گرفتن از آموزه های مولا و مقتدای خود آقا اَبا عبدالله الحسین (ع)  ، همه سعی و تلاش خودرا در راستای احقاق حق مشروع و قانونی موکلان خود به عمل می آورند   و با طرح  دعوی و پیگیری پرونده  به طور  اصولی و قانونی و استناد هوشمندانه  به مفاد و تبصره های قانونی متناسب با موضوع پرونده ، از اطاله دادرسی و تضییع حق  مظلومینی که به آنها مراجعه کرده اند ، جلوگیری می کنند .

نورالدین مرشدی تنکابنی با اشاره به این که  طی سالهای طولانی به عنوان وکیل پایه یک دادگستری از پرونده های متعددی در حوزه قضایی تنکابن  و دیگر نقاط کشوردفاع نموده ، افزود : یک وکیل  فرهیخته در بدو مراجعه افراد به دفتر او ، قبل از هرچیز  به مراجعه کننده مشاوره  می دهد و پس از شنیدن اظهارات او  و روئیت مدارک  و مستندات و بررسی و کنکاش تخصصی اسناد مزبور، چنانچه صلاح بداند ، با اخذ وکالت اولیه به مطالعه دقیق پرونده در شعبه دادگاه می پردازد و حقایق دعوی را با اظهارات و مدارک مراجعه کننده ، تطبیق داده که در صورت قانع شدن نسبت به محق بودن شخص ، وکالت دوم را جهت دفاع از پرونده در محکمه با موکل  منعقد  می کند . چون وکیل  با توجه به احاطه  و تسلط بر علم حقوق وکار رسیدگی و پیگیری پرونده  را به طور اصولی انجام  و با جلوگیری از اطاله دادرسی به تصمیم گیری و صدور رای توسط قاضی  کمک می کند .

این وکیل دادگستری  حوزه قضایی تنکابن  علم حقوق را حاوی پیچیده گی های ظریف و دقیقی  دانست  که اگر حتّی حروفی از کلمه ای حذف و یا اضافه شود  بر کل محتوای پرونده تاثیر گذار بوده و یقیناً موجب تضیع  حق موکل  شود .

وی در پاسخ  به سوال آوای سبز  مبنی بر این که  چه تفاوت هایی بین وکالت تسخیری  و  وکالت معاضدتی وجود دارد گفت :  طبق نص قانون ، در تمامی پرونده های کیفری که  مجازات  های  سنگین  مانند  سلب حیات  و یا حبس ابد و(جرائم موجب مجازات قطع عضو و جایات عمدی علیه تمامیت جسمانی با میزان نصف دیه کامل یا بیش از آن. و جرائم موجب مجازات تعزیری درجه سه و بالاتر. و جرائم سیاسی و مطبوعاتی ) به دنبال دارد  ، حضور وکیل  ضروری بوده  و چنانچه  متهم  به دلیل  نداشتن  تمکن مالی ، قادر  به گرفتن  وکیل نباشد ، دادگاه  برای او  وکیل تسخیری  تعیین می کند .

وی افزود : عدم تمکن مالی  و یا عسر و حرج  متهم  باید توسط دادگاه  رسیدگی کننده به  پرونده،  و این کار  عمدتاً   با استعلام  از شورای محل ، نیروی انتظامی  و منابع موثق  و مورد اعتماد دادگاه  صورت می گیرد .

اما وکالت معاضدتی… با توجه به اینکه همه ی مردم توان مالی در اختیار گرفتن وکیل را ندارند وکیل معاضدتی راهکاری برای رسیدن به دادرسی عادلانه است . در صورتی که فرد تمکن مالی نداشته باشد میتواند از مرکز وکلا یا کانون وکلا درخواست وکیل معاضدتی کند.مرکز نیز پس از بررسی شرایط متقاضی وکیل معاضدتی به وی معرفی می کند. این نوع وکیل مخصوص کسانی است که بضاعت و توان مالی کافی برای گرفتن وکیل ندارند . چرا که وکیل معاضدتی حق دریافت هیچ وجهی تحت عناوین حق المشاوره و حق الوکاله و غیره را به استثنای هزینه تمبر دادرسی از موکل خویش ندارد. وکالت معاضدتی به این معناست  که از طرف مرکز یا کانون وکلا در امور حقوقی طبق قانون و آیین نامه های مربوطه به وکلا ارجاع می شود. شرط اساسی و اولیه وکیل معاضدتی این است که وکیل دارای پروانه معتبر وکالت دادگستری باشد.البته قانون گذار شرایط خاصی را در این خصوص پیش بینی نکرده است.و موسسه یا واحد معاضدت می تواند در سال لااقل سه مورد وکالت معاضدتی به وکلای محترم ارجاع دهند. لازم به ذکر است که ارجاع وکالت معاضدتی به کارآموزان وکالت به استناد ماده 46 آیین نامه لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری ممنوع است.

نورالدین مرشدی تنکابنی  در پاسخ به سئوال دیگر  آوای سبز  که پرسید  حضور وکیل در پرونده  های  ارجاعی به دادگاه  تا چه حد می تواند در صدور رای به نفع موکل  تاثیر گذار باشد ، اظهار  داشت :  یک وکیل متعهد  وکارآزموده  که به علم حقوق  و پیچیده گی های آن تسلط و اشراف داشته باشد  با طی  مراحل و فرایند رسیدگی  و بررسی راههای  قانونی بدون  ایرادات  شکلی و محتوایی  در دادگاه  پیگیری  و با بهرگیری  هوشمندانه  و متناسب  مفاد قانونی با مستندات  و مدارک موجود  در پرونده  از اطاله دادرسی  جلوگیری و کار  رسیدگی  و تصمیم گیری برای قاضی  را سهل و آسان می کند  .  قاضی نیز  بر اساس  مستندات  و مدارک  موجود  در پرونده  و دفاعیه  وکیل و همچنین  بر اساس  علم و تشخیص خود  به صدور  رای مبادرت  می ورزد . در واقع  یک وکیل  مجرب  و توان مند  از هیچ  موضوعی هر چند  کوچک و  کم اهمیّت که  به نفع  موکل  خود باشد ،  اهمال  نمی کند . امّا در نهایت  صدور رای توسط قاضی انجام می شود .

نورالدین مرشدی تنکابنی همچنین  با اشاره  به این که  عموم مردم  برای مسایل  و مشکلات  حقوقی و قضایی خود باید  به یک وکیل  زبده و کارآزموده  مراجعه کنند در خصوص  وکالت بلاعزل  توضیحاتی  داد و گفت : متاسفانه  این  نوع وکالت  از موارد نادرست و بعضاً خطرناک  تلقی می شود  که  برخی افراد  ناآگاهانه ، آن را انجام می دهند  و بادادن وکالت بلاعزل  به دیگری( که معمولاً از بستگان  نزدیگ است ) مال و اندوخته های خود را  در معرض  خطر قرار می دهند  وچه بسا  حاصل  یک عمر کار و تلاش  خود را با دادن  چنین وکالتی  ، برباد  می دهند .

وی افزود :  ما به عنوان وکیل پایه یک دادگستری هنگام انعقاد قرار داد ؛ حدود اختیارت را  قید می کنیم چه بسا موکل برخی اختیارات را از وکیل خود سلب  نماید اما معمولاً وکالت تام داده می شود و در هر مرحله نیز این وکالت می تواند لغو یا عزل شود . امّا وکالت بلا عزل که باید و یقیناً در دفترخانه های اسناد رسمی منعقد می شود ؛ قابل ابطال و عزل نیست و در بعضی موارد حتّی این قسمت از وکالت نامه که بر تام الاختیار  بودن وکیل تاکید دارد ؛ چندان مورد توجه قرار نگرفته و حتّی شاید خوانده نشود ؛ از این رو به اعتقاد من قانون گذار با توجه به خطرناک بودن و غیر ضروری بودن وکالت بلا عزل ، بهتر است در مورد این قانون بازنگری و اصلاحات لازم را به عمل آورد.

این وکیل توان مند و اخلاق مدار در پایان ابراز امیدواری کرد رسانه ها اعم از مکتوب و اینترنتی به تنویر افکار عمومی در رابطه با مسائل حقوقی بپردازند و عموم مردم را نسبت به ضرورت مراجعه به وکیل توجیه و اقناع کنند که در این صورت از حجم پرونده ها در محاکم و به تبع اطاله دادرسی به نحو قابل ملاحظه ای کاسته خواهد شد.

 

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا