پیشنهاد سردبیر

مدير فروشگاه برنج ارقند خواستار حمايت و پشتيباني دولت از كشاورزان و توليد برنج محلي شد

پايگاه اطلاع‌رساني آواي سبز آرام:
فروشگاه برنج ارقند؛ مجموعه‌اي از محصولات متنوع كشاورزان استان گيلان به خصوص شهرستان آستانه‌اشرفيه محسوب مي‌شود كه بهترين و با كيفيت‌‌ترين برندهاي هر محصول را عرضه مي‌كند.
حاج داود ارقند مدير اين فروشگاه در مصاحبه اختصاصي با پايگاه اطلاع‌رساني آواي سبز آرام اعلام كرد: طيف متنوعي از انواع محصولات مانند؛ برنج، بادام زميني و چاي بهاره درجه يك در اين فروشگاه به متقاضيان و مشتريان عزيز ارايه مي‌شود.
وي اضافه كرد: تهيه و توزيع مرغوب‌ترين برنج توليدي آستانه‌اشرفيه شامل ارقامي همچون؛ دم‌سياه استخواني، موسي طارم، هاشمي و علي كاظمي و حسن‌سرايي و نيز بادام‌زميني مشهور اين شهرستان و چاي بهاره درجه يك؛ زمينه اصلي خدمات اين فروشگاه را تشكيل مي‌دهد.
مدير فروشگا برنج ارقند آنگاه با اعلام اينكه واحد صنفي تحت مديريت وي به سورتينگ مجهز است؛ خاطرنشان كرد: 3 تا 4 كارگر به صورت ثابت امور مرتبط با سورتينگ را انجام مي‌دهند. ضمن اينكه چند تن ديگر هم به صورت جانبي به كار حمل و انتقال گوني‌هاي برنج اشتغال دارند.
وي در همين حال اظهار داشت كه دو فرزند من در اداره امور اين واحد صنفي با من همكاري مي‌كنند.
حاج داود ارقند آنگاه با بيان اينكه برنج و برخي محصولات ديگر اين فروشگاه علاوه‌بر آستانه‌اشرفيه در برخي شهرهاي ديگر استان هم عرضه مي‌شود؛ گفت: شماري از مشتريان اين واحد از اهالي شهرهاي رشت و بندرانزلي و ديگر شهرهاي استان گيلان مي‌باشند.
وي با تأكيد بر كيفيت بالا و شهرت فراوان برنج و بادام زميني توليدي آستانه افزود: بسياري از مشتريان ما كه ساكن ديگر شهرهاي استان هستند: آوازه كيفيت و برتري برنج و بادام‌زميني اين شهرستان را شنيده‌اند و شماري هم از طريق مشتريان ما از كيفيت اين محصولات مطلع و به مشتري ثابت ما تبديل شده‌اند.
حاج داود ارقند كه از فعالان شريف و معتبر كسب و كار آستانه‌اشرفيه به شمار مي‌رود، در اقدامي ابتكاري ذيل فاكتورهاي صادره عبارتي اضافه كرده با اين مضمون كه در صورت نارضايتي احتمالي؛ با شماره مستقيم من تماس حاصل نموده و مورد را بيان نمائيد.
وي در همين خصوص اظهار داشت كه شكر خدا تاكنون حتي يك مورد نارضايتي از كيفيت و نوع محصول به ما گزارش نشده است.
مدير فروشگاه برنج ارقند در پاسخ به سوال پايگاه اطلاع‌رساني آواي سبز آرام كه از وضعيت كشت و توليد و به خصوص قيمت برنج جويا شد؛ گفت: متأسفانه قيمت برنج محلي به نحو چشمگيري كاهش يافته. در حالي كه هزينه‌هاي توليد از قبيل دستمزد كارگر، كود، سم و موتورآلات و نظاير آن نسبت به سالهاي قابل افزايش تصاعدي داشته به طوري كه طبق برآوردهاي ساده؛ قيمت هر يك كيلو برنج براي كشاورز حدود يكصدهزار تومان است! يعني اگر به همين قيمت هم برنج از كشاورز خريداري شود هزينه دخل و خرج مساوي خواهد شد. در چنين شرايطي واضح است كه كشت برنج براي كشاورزان به هيچ عنوان صرفه اقتصادي ندارد!
وي اضافه كرد: اكنون كشاورزان زحمتكش به بن‌بست رسيده‌اند. چنانچه زمين زراعي خود را رها كنند؛ بعداً بايد به مدت دو سال آن را در قالب مناسب واگذار نمايند تا آباد شود. بنابراين بهترين يا به صرفه‌ترين گزينه را در فروش زمين و تبديل آن به پول مي‌بيند كه وجه حاصل از فروش ملك را نزد بانك سپرده نمايد و از سود ماهانه آن امرار معاش كنند. كما اينكه طي يكي دو سال اخير، زمين‌هاي زراعي زيادي در مازندران و گيلان؛ با قيمت‌هاي بعضاً نازل به فروش رسيده و افراد غيربومي به ساخت ويلا و واحد مسكوني در اين اراضي اقدام كرده‌اند!
وي در پاسخ به سوال ديگر كه آيا با افزايش قيمت برنج مشكل كشاورزان مرتفع خواهد شد؛ گفت: افزايش قيمت برنج مصرف‌كنندگان را تحت فشار مصاعف مالي قرار خواهد شد و تعدادي زيادي از هموطنان؛ از مصرف برنج محلي به علت قيمت بالا؛ محروم مي‌شوند. بنابراين افزايش قيمت برنج راه حل مناسبي نيست بلكه دولت بايد سازوكاري طراحي و اجرا نمايد كه هم منابع كشاورزان حفظ شود و هم مصرف‌كنندگان بتوانند از برنج مرغوب و سالم محلي استفاده كنند.
اين فعال مجرب و كارآزموده در كسب و كار برنج و ديگر محصولات كشاورزي سپس خطاب به مسئولان دولتي تصريح كرد:
كارگزاران دولت با بهره‌گيري از نقطه‌نظرات كارشناسان و اقتصاددانان و فعالاني باتجربه به بخش كشاورزي؛ راهكارهايي مؤثر براي حمايت از برنج محلي و كشاورزان زحمتكش به مورد اجرا گذارند كه خريد تضميني برنج به قيمت عادلانه و اختصاص سوبسيد و همچنين اعطاي تسهيلات بدون بهره و يا با بهره‌ اندك به كشاورزان جهت تقويت بنيه مالي اين قشر زحمتكش و تأمين نهاده‌هاي كشاورزي، كود، سم و… به قيمت مناسب و نيز اعمال ممنوعيت و يا محدوديت واردات برنج خارجي مي‌تواند تا حد قابل توجهي مشكلات بخش كشاورزي را مرتفع و كشاورزان زحمتكش را به ادامه كشت و توليد اين محصول استراتژيك ترغيب و دلگرم نمايد. در غير اين صورت برنج محلي كه از توليدات استراتژيك ملي ما محسوب مي‌شود به سرنوشت تلخ ابريشم و چاي و ديگر محصولات كشاورزي دچار خواهد شد.
آدرس ؛ گیلان ، شهرستان آستانه اشرفیه ،میدان جمهوری ،جنب دانشگاه ، شماره های تماس ؛ ۰۱۳۴۲۱۲۲۹۹۱/۰۹۱۱۱۴۱۳۰۴۷ / ۰۹۳۹۱۴۱۳۰۴۷

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا