پایتخت چای ، تولید و پخش انواع چای طبیعی ( فاقد رنگ و اسانس )
پايگاه اطلاعرساني آواي سبز آرام:
مركز تخصصي چاي لاهيجان «پايتخت چاي لاهیجان » به مديريت حسين كوچكي از مراكز شاخص در تهيه و توزيع چاي طبيعي و درجه يك گيلان (لاهيجان) به شمار می رود . ( ۱۳۱۹)
چاي اين مركز كاملاً طبيعي و فاقد هرگونه مواد شيميايي (رنگ و اسانس) ميباشد كه از برگهاي بهاره چاي تهيه ميشود.
چايهاي این مرکز در انواع متنوعي( ۱۱ نوع) همچون چاي سياه(سرگل ، وزین ، زرین ، ممتاز ، شکسته، قلم ،سنتی ، دستی ) ، ۲ نوع چاي سبز و چای سفید مطابق با ذائقه و سليقههاي مختلف مصرفكنندگان دستهبندي و عرضه ميشود.
پایتخت چای در مصاحبه با پايگاه اطلاعرساني آواي سبز آرام با بيان اينكه یکی از قدیمی ترین باغداران چای لاهیجان هستیم ؛ افزود:
حدود ۳۰ نفر به عنوان پرسنل فصلي در مرحله برداشت در اين مجموعه اشتغال به كار داشته و ۵ نفر دیگر نیز به عنوان کارشناس تخصصی کیفیت چای در مرحله برداشت و خشک کردن حضور داشته همچنین 15 نفر هم به عنوان انبارگردان و پرسنل فروش در مناطق مختلف لاهيجان مشغول به خدمت هستند
مدير مركز تخصصي چاي لاهيجان همچنين اعلام كرد در اين مركز به طور تخصصی فقط چای طبیعی عرضه میشود .
وي هزينه ارسال سه كيلو به بالا براي عرضه به سراسر كشور را رايگان اعلام كرد و افزود: تست چاي هم رايگان میباشد .
مدير مركز تخصصي چاي لاهيجان آنگاه با اعلام اينكه اين واحد توسط پدربزرگ ما در سال ۱۳۱۹ راهاندازي شد؛ افزود: حدود ده سال بعداز راهاندازي؛ چاي به حالت صنعتي در آمده و جهت تبديل به كارخانجات چايسازي ارسال شد.
حسين كوچكي همچنين با بيان اينكه اين مركز به عنوان فروشگاه از حالت خام فروشی در آمده و یک دهه قبل آغاز به كار كرد؛ گفت: چايسازي اين مركز از باغات خانوادگي ما مستقر در بازكياگوراب و مناطق اطراف آن برداشت و در قالب قرارداد با كارخانجات چايسازي؛ تحويل و به چاي خشك تبديل ميگردد. در فرآيند تبديل برگ سبز به چاي خشك، كارشناسان و مكانيكهاي اين مركز حضور داشته و نظارت ميكنند.
حسين كوچكي با تأكيد بر اينكه «مردم بايد در خصوص چاي طبيعي تحقيق و از مصرف چايهاي وارداتي و داراي اسانس خودداري نمايند» افزود: چايهاي وارداتي از هند و سريلانكا، درجات دو و سه بوده كه با اسانس ارل گری یا برگاموت و مواد شيميايي تركيب ميشود. به طور كلي چاي غيرطبيعي پس از افزودن آب جوش به آن رنگ ميگيرد. در حاليكه چاي طبيعي بايد حداقل ۱۵ دقيقه در دماي غيرمستقيم (بخار كتري یا سماور) قرار بگيرد تا رنگ طبيعي خود را نشان بدهد.
وي افزود: چاي طبيعي به محض آنكه آب جوش به آن اضافه شود؛ عطر طبيعي چاي را متصاعد ميكند.
مدير مركز تخصصي چاي در همين زمينه خاطرنشان كرد: شاید چاي تنها محصول كشاورزي ایران است كه فاقد هرگونه سم (آفت) ميباشد. چرا كه سابقه چاي در كشور ما به ۱۱۰ سال ميرسد و آفت گیاه خاص براي شكلگيري ، زايش و پراکنش به هزاران سال زمان نياز دارند.
حسين كوچكي مدير مركز تخصصي چاي در پايان اعلام كرد:
متأسفانه بسياري از خانوادهها چاي خارجي و وارداتي مصرف ميكنند كه بايد با تحقيق در خصوص عوارض زيانبار چايهاي خارجي بر سلامتي مصرفكننده؛ چاي داخلي را جايگزين نمايند.
وي افزود: چاي خارجي كه فاقد اسانس و طبيعي باشد در كشور ما از قرار هر كيلو بيش از يك ميليون تومان قيمتگذاري خواهدشد. از اينرو چايهاي وارداتي همانطور كه قبلاً هم اشاره كردم از چايهاي بيكيفيت خارجي است.
وي با بيان اينكه بهترين چاي طبيعي از قرار هر كيلو بيش از 400 هزار تومان نيست؛ به عموم مردم توصيه كرد براي حفظ سلامتي خود حتماً مصرف چاي طبيعي را جايگزين چاي خارجي و چايهاي اسانسدار نمايند كه اسانس و ديگر مواد افزودني شيميايي به چايهاي غيرطبيعي منجر به بيماريهاي مهلكي ازجمله سرطان خواهد شد.
وي گفت: چاي طبيعي درجه يك این مركز حتي بدون قند هم قابل مصرف ميباشد.
طعم همه ی چای های طبیعی کمی تلخ متمایل به گس بوده( درجات مختلف ) و بعد از گذشت زمان ثبات رنگ داشته و سیاه نمی شود .
نشاني: گیلان _ لاهيجان – كمربندي (از ميدان شيخ زاهد به سمت ميدان گيل) صد متر جلوتر از مجتمع پلاس 2 (مرکز تخصصی چاي لاهيجان – پايتخت چاي)
09116218619