ياسمن فلاحپور وكيل جوان و خوشفكر دادگستري املش: حضور وكيل تعيينكننده سرنوشت پرونده در محاكم است
پايگاه اطلاعرساني آواي سبز آرام:
ياسمن فلاحپور احتمالاً جوانترين وكيل زن در سطح شهرستان (املش) و حتي استان گيلان محسوب ميشود كه از حدود 4 سال قبل فعاليت و خدمات خود را در حرفه وكالت رسماً آغاز كرده و تاكنون عليرغم سابقه و تجربه اندك؛ پروندههايي كه به وي ارجاع شده را با دفاعي مؤثر به سرانجامي خوش براي موكل رسانده و موفق به استيفاي حق مشروع و قانوني موكلان خود شده است.
خانم ياسمن فلاحپور دانش آموخته رشته حقوق است كه مقطع كارشناسي را در دانشگاه پيام نور و مقطع كارشناسي ارشد (با گرايش حقوق خصوصي) را در دانشگاه علم و فرهنگ تهران با موفقيت گذرانده و مدارك مربوطه را اخذ نموده است.
اين وكيل جوان و خوشفكر كه در عين حال سخت پايبند به اصول و قواعد حرفهاي وكالت، اخلاقمداري، امانتداري است، در مصاحبه با پايگاه اطلاعرساني آواي سبز آرام گفت: از دوران كودكي ذهني شجاع و مبارزه طلب و روحيهاي اكتيو داشتم كه آرزوي من دفاع از حق افراد مظلوم بود و از اينرو حرفه وكالت را به عنوان بهترين گزينه براي روحيه خود انتخاب كردم.
ياسمن فلاحپور كه در خانوادهاي فرهنگي پرورش يافته ،افزود: پدرم مايل بود كه من در رشته علوم انساني تحصيل كنم، اما در انتخاب نوع حرفه مشوق خاصي نداشتم و همانطور كه گفتم به دليل علاقه شديد اين حرفه را انتخاب كردم و البته از حمايت همهجانبه خانواده برخوردار بودم.
اين وكيل جوان سپس با بيان اينكه در قبول پروندهها محدوديتي براي خود قايل نيستم؛ خاطرنشان كرد: عليرغم اينكه رشته تخصصي من حقوق خصوصي است اما در موضوعات و دعاوي مختلف كيفري؛ حقوقي، ملكي، ثبتي و خانواده قبول پرونده ميكنم.
وي گفت: با توجه به اينكه حرفه وكالت هنوز در كشور ما تخصصي نشده، هر وكيلي ميتواند در دعاوي مختلف قبول پرونده كند.
خانم ياسمن فلاحپور وكيل پايه يك دادگستري و مشاور حقوقي در پاسخ به سوال پايگاه اطلاعرساني آواي سبز آرام مبني بر اينكه در املش دعاوي منازعاتي كه به تشكيل پرونده در محاكم منجر ميشود، حول چه موضوعاتي است؛ اظهار كرد: در اين شهرستان و روستاهاي تابعه دعوا و درگيريها – عمدتاً – حول محور مسايل ملكي، تقسيم ماترك و نظاير آن است.
وي اضافه كرد: در اين منطقه مانند ديگر مناطق استان ، زمين به مقدار زيادي موجود است كه بعضاً در مواقعي موجب بروز اختلاف و درگيري ميشود.
وي در همين حال تصريح كرد: ما (وكلا) طبق سوگندي كه در ابتداي شروع به كار ادا نمودهايم موظف به دفاع از حق و برقراري عدالت هستيم. اساساً وكلا يك بال فرشته عدالت را تشكيل ميدهند كه بال ديگر (آن فرشته) قضات ميباشند.
خانم ياسمن فلاحپور افزود: در راستاي تعهد حرفهاي و وجدان كاري؛ هر فردي كه به دفتر ما مراجعه و درصدد ارايه دادخواست و شكواييه به محاكم است، را دعوت به حل موضوع اختلاف به طور مسالمتآميز ميكنيم. در اين رابطه حتي در برخي موارد از طرف مقابل پرونده نيز جهت حضور در دفتر دعوت به عمل ميآوريم و آنگاه نهايت سعي و تلاش خود را به كار مي بريم كه اختلاف و منازعه به طور مسالمتآميز حل و فصل و بين طرفين دعوا سازش شود. خوشبختانه در بسياري موارد تلاشهاي ما به ثمر مينشيند و بين طرفين (دعوي) صلح و سازش ايجاد ميشود كه با خشنودي و رضايتمندي دفتر را ترك ميكنند. با اين وجود در پارهاي موارد نيز تلاش براي ايجاد صلح و سازش نتيجهبخش نبوده و راههاي حل مسالمتآميز موضوع اختلاف و منازعه به بنبست ميرسد كه به درخواست موكل؛ اقدامات لازم را براي طرح دعوي و شكوائيه و ارايه دادخواست به دادگاه انجام ميدهيم.
اين وكيل جوان كه تاكنون به موفقيتهاي چشمگيري در گرهگشايي از پروندهها به نفع موكلان خود نايل آمده سپس در پاسخ به سوالي در خصوص نقش وكيل در پروندههاي ارجاعي به دادگاه اظهار كرد:
نقش وكيل در پرونده بسيار حائز اهميت بوده و حتي تعيينكننده سرنوشت پرونده است. چرا كه افراد عادي و يا اشخاص تحصيلكرده در رشتههاي دیگر (به جز حقوق) اطلاع و آگاهي چنداني از قوانين و اصول و مبادي علم حقوق ندارند هر چند با گسترش و عمومي شدن اينترنت و فضاي مجازي برخي افراد براي پيگيري مشكلات حقوقي خود؛ از اطلاعات گوگل در زمينه حقوق و مشخصاً مشكل حقوقي خاص خود استفاده ميكنند؛ اما هيچگاه اين اطلاعات كلي؛ نميتواند جايگزين نقش وكيل در پرونده شود. چرا كه وكلا با اشراف و تسلط بر قوانين و تبصرههاي متعدد؛ از مفاد قانوني متناسب با موضوع پرونده به نحو احسن استفاده ميكنند و اصولاً تخصص وكلا اينست كه از قوانين و تبصرهها را متناسب با مدارك و محتوي پرونده موكل خود ميتوانند به درستي استفاده كنند.
حال آنكه افراد عادي از اين نكات ظريف اطلاعي ندارند مضافاً بر اينكه وكلا علاوهبر تسلط بر قوانين؛ داراي فن بيان ويژه دفاع ميباشند كه از اسلوبهاي خاص
حقوقي تبعيت ميكند. بنابراين افرادي كه شخصاً و بدون حضور وكيل پرونده خود را در محاكم پيگيري ميكنند، چه بسا در موضوعي ذيحق باشند اما نتوانند حق خود را اثبات كنند.
وي در ادامه همين مبحث گفت: وكلا هيچ موضوعي در پرونده موكلي را ولو در ظاهر بياهميت جلوه كند، ناديده نميانگارند، چرا كه ممكن است همان موضوع به ظاهر بياهميت يا كماهميت تعيينكننده سرنوشت پرونده باشد. اما افراد عادي به راحتي از كنار مسايل و نكات كماهميت عبور ميكنند. ضمن اينكه بعضاً مواردي را بيان ميدارند كه به ضرر آنها خواهد بود و برعكس؛ از بيان برخي نكات (تعهداً يا سهواً) اجتناب ميورزند در حالي كه همين نكات ناگفته، ممكن است رسيدگي به پرونده را در مسيري مخالف منافع و حق و حقوق افراد قرار دهد. در مجموع تأكيد ميكنم حضور وكيل در پروندهها براي احقاق حق مشروع و قانوني افراد و همچنين سرعت بخشيدن به روند دادرسي و جلوگيري از اطاله دادرسي؛ بسيار لازم و ضروري ارزيابي ميشود.
خانم ياسمن فلاحپور وكيل پايه يك دادگستري شهرستان املش همچنين در پاسخ به سوال ديگر مبني بر ويژگيها يا صفات يك وكيل متعهد و زبده؛ گفت: تسلط بر علم حقوق؛ صداقت حرفهاي وجدان كاري؛ امانتداري و تلاش مستمر براي احقاق حق موكل؛ از مهمترين ويژگيهاي يك وكيل زبده به شمار ميرود.
وي در پاسخ به اين سوال پايگاه اطلاعرساني آواي سبز آرام كه براي نهادينه ساختن فرهنگ مراجعه به وكيل در افكار عمومي؛ چه راهكارهايي بايد اتخاذ شود؛ گفت: بدون شك الزامي شدن حضور وكيل در پروندهها گام مهمي در نهادينه شدن فرهنگ مراجعه به وكيل خواهد بود. از مدتي قبل كانون وكلاي دادگستري و مركز وکلای قوه قضائيه قوانين و تمهيداتي جهت تسهيل در صدور پروانه براي فارغالتحصيلان رشته حقوق انديشه و در مرحله اجرا است كه با افزايش چشمگير تعداد وكلا، از اين پس بيشتر افراد و خانوادهها ميتوانند همچون پزشك خانواده؛ از وكلا براي پيگيري مشكلات حقوقي خود در محاكم كمك بگيرند.
خانم ياسمن فلاحپور در پايان با بيان اينكه قضات شريف و پرتلاش دادگاهها، تعامل خوب و ارزشمندي با وكلا دارند، از زحمات و تلاشهاي رياست دادگستري املش، دادستان محترم اين شهر و مجموعه قضايي شهرستان و استان گیلان ، تقدير و تشكر كرد.
نشاني: گيلان – شهرستان املش – جنب بيمارستان نيكوكار- ساختمان دفترخدمات الكترونيك قضايي – طبقه سوم – واحد 6 – 09129581369