اقتصادیمصاحبهمطالب ویژه

شرکت فنی مهندسی مبین سازه رانکوه، منشا ء خدمات موثری در منطقه بوده است

آوای سبز: شرکت فنی مهندسی مبین سازه رانکوه که بر اساس نیاز منطقه و پتانسیل های بالقوه ی رانکوه تاسیس و راه اندازی شده، تاکنون منشاء خدمات ارزشمندی به مردم منطقه بوده که از جمله این خدمات، ارائه ی خدمات برای اولین بار، در منازل مردم است. این شرکت از مدیریتی تحصیلکرده و مجرب برخوردار است که سابقه ی حضور و فعالیت در جهاد نصر (از شرکت های زیرمجموعه جهاد کشاورزی) و شرکت گاز را در رزومه کاری خود به ثبت رسانده که عمدتاً با توجه به رشته ی تحصیلی خود در حوزه های اجرا و نظارت بر پروژه های گازرسانی از قبیل شبکه، انشعاب، خط، ایستگاه و … انجام وظیفه و خدمت کرده است. مهندس علی رضوی پور مدیر عامل شرکت فنی مهندسی مبین سازه رانکوه در مصاحبه با آوای سبز به تشریح فعالیت ها و خدمات مجموعه ی تحت مدیریت خود پرداخت که در ذیل مشروح این مصاحبه از نظر خوانندگان ارجمند می گذرد :
آوای سبز: آقای مهندس لطفاً ضمن معرفی خود فعالیت ها و سوابق اجرایی خود را در حوزه های مختلف بیان نمایید؟
علی رضوی پور: ضمن تشکر از نشریه و پایگاه خبری آوای سبز آرام باید اعلام کنم که اصالتاً روستازاده هستم اما در شهرهای رودسر و رانکوه تحصیلات متوسطه و دانشگاهی خود را سپری کرده‌ام. مدرک فوق دیپلم را از دانشکده شهید چمران رشت و مدرک کارشناسی را از دانشگاه آزاد رودسر دریافت نمودم. در رابطه با سوابق اجرایی باید عرض کنم که به مدت دو سال در جهاد نصر که از شرکت های زیرمجموعه جهاد سازندگی وقت بوده، انجام وظیفه و خدمت می کردم که با توجه به رشته ی تحصیلی ام (مهندسی عمران) عمدتاً در زمینه ی دفتر فنی و نقشه برداری در حوزه راه سازی فعالیت داشتم، سپس نیز به مدت حدوداً ۱۶ سال در شرکت گاز انجام وظیفه می کردم که عمده فعالیت و خدماتم در آن شرکت، اجرا و نظارت بر پرونده های گازرسانی از قبیل شبکه، انشعاب، ایستگاه و نظایر آن بوده است.
آوای سبز: در خصوص شرکت فنی مهندسی مبین سازه رانکوه و عملکرد اهداف و برنامه‌ های آن برای خوانندگان نشریه و پایگاه خبری آوای سبز آرام توضیح دهید؟
مهندس علی رضوی پور: شرکت فنی مهندسی مبین سازه رانکوه بر اساس نیاز این منطقه به چنین خدماتی تاسیس و راه اندازی شد که برای اولین بار خدمات در حوزه گاز و آب را به درب منازل مردم برده است. این شرکت با مشارکت فعال همسرم ثبت و افتتاح شده و نیت ما این بوده که به موازات خدمات رسانی به منطقه و اهالی شریف رانکوه انگیزه‌ای برای دیگر سرمایه‌گذاران اهل این منطقه ایجاد کنیم که سرمایه خود را در حوزه ‌های مختلف در رانکوه به کار بگیرند و به شهر و دیار خود خدمت کنند. این شرکت تاکنون علاوه بر انجام وظایف مصرح در اساسنامه؛ کمک‌های قابل توجهی به جوانان مستعد ورزشکار در رشته ی فوتبال و فوتسال ارائه نموده و در سال اول نیز موفق شده یک جام برای مبین سازه رانکوه به ارمغان بیاورد. لازم به ذکر است که برادران من به عنوان مربی، داور و …. در این بخش مشغول فعالیت هستند. شرکت مبین سازه رانکوه با پشت سر نهادن فراز و نشیب های فراوان اکنون به جایگاه مطلوبی نائل آمده و عمده فعالیت های آن اجرای پروژه های گاز خانگی در شهرهای رودسر و املش است البته در کنار این فعالیت اصلی چند سالی نیز به طور همزمان به عنوان پیمانکار شرکت گاز در زمینه تعمیرات، شبکه، انشعاب و جابجایی، فعالیت و خدمات رسانی می‌کردم.

با این وجود باید اعلام کنم که تمرکز اصلی فعالیت های ما در بخش ساخت و ساز است. در این راستا ایده ‌های نوینی را مورد اجرا گذاشته ایم که در صدد بسط و توسعه این ایده ها هستیم از جمله این که در ساخت بناها اعم از ویلایی یا آپارتمانی، سبک تلفیقی سنتی و مدرنیته را اعمال کنیم. در این رابطه از مصالح بوم آور منطقه مانند چوب، سنگ، گل، کاه و … در احداث ساختمان ها استفاده می کنیم. تاکنون یک نمونه از چنین ساختمان هایی را احداث کرده ایم و امیدواریم با توسعه و گسترش این سبک نو توجه گردشگران را به منطقه بیشتر جلب کنیم چرا که مسافران و توریست های خارجی علاقه ی زیادی به چنین ساختمان های ساخته شده با مصالح بوم آور دارند. البته در گذشته ساختمان ها با چنین مصالحی ساخته می‌شد اما در گذر زمان با بی توجهی مسئولان ذیربط در مقاطع مختلف به تدریج این سبک ساختمان سازی منسوخ و به فراموشی سپرده شد. حال ما درصدد احیا و بازآفرینی ساختمان های سنتی اصیل به عنوان یکی از نمادهای شاخص هویتی منطقه هستیم .
آوای سبز: شرکت تحت مدیریت جنابعالی تاکنون در حوزه اشتغال و کارآفرینی چه عملکردی داشته و به عبارت ساده‌تر چه میزان فرصت شغلی ایجاد کرده‌اید؟
مهندس علی رضوی پور : با توجه به اینکه رسته های شغلی پرشماری به صنعت ساختمان سازی وابسته است ما نیز از رسته‌های مختلف مانند کاشی کاری، بنایی، آرماتوربندی، سنگ کاری، نقاشی و … جذب نیرو داشته ایم. به عنوان مثال در بنایی سه یا چهار نفر به علاوه یک استاد کار، در کار چوب و دیگر رسته ها نیز به همین تعداد فرصت شغلی ایجاد کرده‌ایم. البته باید به این نکته نیز اشاره کنم هر شخصی که در صدد ساخت و احداث بنا اعم از ویلا یا آپارتمان باشد می‌تواند از مشاوره‌های تخصصی این شرکت به صورت رایگان استفاده کند، زیرا به نظر من هرکاری زکاتی دارد و زکات کار ما مشاوره رایگان ساختمان و تاسیسات آن می باشد و همچنین در دفتر شرکت، مشاوره رایگان خرید و ساخت و مرمت بنا و مشاوره کلیه تاسیسات از مبتدی تا پیشرفته انجام می شود. ما همچنین این عزیزان را به واحدهای مختلف مانند سنگبری ،کاشی‌کاری و …. معرفی می کنیم که می توانند بدون وثیقه مصالح خریداری کنند.
آوای سبز : در خصوص این سبک نو در ساختمان سازی برای خوانندگان ما بیشتر توضیح دهید؟
مهندس علی رضوی پور : همانطور که اشاره کردم این سبک تلفیقی از سنت و مدرنیسم است به عنوان مثال هنگامی که از مصالح بوم آور در ساختمان سازی استفاده می کنیم در راه پله و همچنین در نما به جای سنگ؛ چوب را مورد استفاده قرار می دهیم . این سبک باعث آشنا شدن عموم مردم (اعم از نسل جوان)، گردشگران داخلی و خارجی با هویت پیشنیان و گذشتگان ما می شود و در احیا و بازآفرینی سنت های اصیل گذشته که در خدمت زندگی سهل و آسان بوده نقش موثری به عهده دارد .
آوای سبز: تفاوت اصلی مصالح صنعتی و امروزی با مصالح سنتی یا بوم آور در چه عواملی نمود پیدا می کند؟
مهندس علی رضوی پور: مصالح سنتی بدون شک عوارض و پیامدهای منفی بسیار کمتری به ‌همراه دارد در حالی که امروزه برخی مصالح صنعتی که مورد استفاده قرار می گیرد، هیچ کس از تبعات و عوارض آن در دراز مدت با خبر نیست اما هنگامی که از مصالح بوم آور استفاده شود، ساکنان خانه آسوده خاطر خواهند بود .
آوای سبز : در سال‌های اخیر افرادی از استان ‌های دیگر بخش ‌های اراضی کشاورزی و باغی استان گیلان را با قیمت های بسیار پایین خریداری نموده و با تغییر کاربری به ساخت و ساز در آن اقدام کرده‌اند که این روند همچنان کمابیش ادامه دارد و آینده گیلان سرسبز را تهدید می کند.
آوای سبز : به نظر جنابعالی چه راهکاری برای مطلقه ساختن این روند باید اتخاذ شود؟
مهندس علی رضوی پور : بدون شک جلوگیری از این روند به تنهایی و صرفاً به وسیله یک ارگان یا سازمان امکان پذیر نمی باشد و به عقیده من باید تجارب کشورهای دیگر در این زمینه مورد استفاده قرار بگیرد یعنی به جایی که تاسیسات زیربنایی و روبنایی در روستاها ایجاد شود با صدور مجوز ساخت برای زمین های باغی در متراژهای پایین ساز و کارهایی برای متمرکز نمودن اهالی روستا در شهرهای مجاور به کار گرفته شود . در همین بخش رانکوه مکان هایی وجود دارد که برای چنین اقدامی مناسب است و می‌توان روستا نشینان را در این مکان ها مستقر نمود و اسکان داد . راهکار دیگر به عقیده من این است که بناهایی در روستاها ایجاد شود که هم مورد استفاده شخصی اهالی و ساکنان بنا و هم برای اجاره به مسافران مورد استفاده قرار بگیرد . مردم استان گیلان و به خصوص شرق استان از جمله رانکوه مردمی فرهیخته مهمان نواز و خونگرم هستند که می‌توانند به نحوی شایسته از مهمانان پذیرایی نموده و تاثیر مطلوب از این حیث در صنعت گردشگری به جا گذارند .
آوای سبز : جایگاه رانکوه را در صنعت گردشگری شرق استان گیلان چگونه ارزیابی می کنید و چگونه می توان این جایگاه را ارتقاء داد؟
مهندس علی رضوی پور: رانکوه همانند دیگر مناطق استان سرسبز گیلان مملو از جاذبه‌ های طبیعی و مواهب خدادادی همچون کوه، جنگل و دریا و شرایط آب و هوایی بسیار مطبوع و دلپذیر است که هر یک از این ویژگی ها به تنهایی در جذب گردشگر نقش آفرین می باشد در سال‌ های اخیر خوشبختانه رانکوه جایگاه خوبی از این حیث کسب کرده اما قطعاً برای ارتقا بخشیدن به این جایگاه باید تلاش بیشتری از سوی ارگان‌ها و ادارات مختلف و با مشارکت همه جانبه مردم شریف به عمل آید . یکی از مسائلی که بهتر است مورد توجه قرار گیرد این است که مسئولان برخی ارگان‌ها که از شهرهای دیگر جهت خدمت به رانکو عزیمت می کنند در همین شهر مستقر و ساکن شوند . در حال حاضر چنین مسئولانی بین رانکوه و شهر محل سکونت خود آمد و شد می‌کنند. بدون شک وقتی مسئولان یک شهر از همان شهر و دیار باشند و یا در آن سکونت نمایند می توانند به عنوان یک فاکتور در جذب سرمایه گذاران موثر واقع شوند .
آوای سبز : به عنوان سوال پایانی چنانچه نکته قابل ذکر دیگری دارید بیان نمایید؟
مهندس علی رضوی پور : خوشبختانه تعامل خوبی با همه ادارات و ارگان ها داریم و معتقدم که باید از این تعامل برای خدمت بیشتر به مردم شریف و فرهیخته رانکوه بهره بیشتری بگیریم. جا دارد از تمامی مسئولانی که خالصانه در خدمت به مردم تلاش می‌کنند و همچنین از پدر و مادر خود که زحمات زیادی برای من و دیگر برادران و خواهران من متحمل شده اند صمیمانه تشکر و قدردانی نمایم.
آدرس : گیلان /شهرستان املش / بخش رانکوه / بلوار غدیر / قبل از بخشداری / تلفن : 09113435702/013-41762930

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا