حضور وکیل در پرونده ها از اطاله دادرسی جلوگیری می کند
آوای سبز: علیرضا نهاوندی نژاد از جمله وکلای مبرز و توانمند در حوزه قضایی صومعه سرا به شمار می رود که عمده سعی و تلاش خودرا معطوف به حل و فصل و مختومه کردن اختلافات و پرونده ها بطور مسالمت آمیز نموده و تاکنون تعداد زیادی پرونده را بدون این که نیاز به ارجاع دادن به دادگاه باشد ، حل و فصل و مختومه کرده است .
این وکیل زبده و مجرب در مصاحبه با خبرنگار ما ضمن اشارهبه این که دانش آموخته رشته ی حقوق و فارغ التحصیل دانشگاه آزاد زنجان است ، گفت : پس از شرکت درآزمون وکالت که در تهران برگزار شد و قبولی درآزمون از سال 80 در حرفه وکالت آغاز به کار کردم .
علیرضا نهاوندی نژاد همچنین با بیان این که در ابتدا به عنوان مهمان در استان گیلان کار خودرا شروع کرده ، افزود : با توجه به این که من قبولی کانون مرکز (تهران ) بوده ام پس از پایان دوره کارآموزی و رفع مشکلات انتقالی با هماهنگی کانون گیلان در صومعه سرا تمرکز کاری پیدا کردم که اکنون دو دهه از آن تاریخ سپری شده در تمام این سالها در خدمت مردم شریف و فرهیخته صومعه سرا و شهرهای همجوار و … بوده ام .
این وکیل پایه یک دادگستری با بیان این که موضوع اکثر پرونده ها در این منطقه به اختلافات خانوادگی مربوط می شود ، افزود : عمده دادخواست ها در زمینه ی اجرای مهریه و طلاق است ! که علت آن بدون شک از فقر اقتصادی و فقر فرهنگی ناشی می شود ودر درجه بعدی اعتیاد به مواد مخدر از دیگر عوامل اصلی فروپاشی زندگی زناشویی و خانوادگی و طلاق و جدایی می باشد . در عین حال طی سالهای اخیر از گسترش روزافزون فضای مجازی و تکنولوژی های مدرن و ارتباطی و دسترسی سهل و آسان قشرهای مختلف مردم به اینترنت ، تغییراتی در مناسبات اجتماعی و نوع زندگی فردی و خانوادگی افراد ایجاد شده که باروش های سنتی گذشته تفاوت های زیادی دارد و همین تعارض بین روش های مدرن امروزی و گذشته ، یکی دیگر از عواملی به شمار می رود که در اجرای زوجین نقش آفرین است .علیرضا نهاوندی نژاد سپس با تاکید بر لزوم حضور وکیل در پرونده های مختلفی که به محاکم ارجاع می شود ، گفت : پرونده ای که دارای وکیل باشد در مسیر آسان تر دادرسی هدایت می شود و از آنجایی که اکثر مردم نسبت به مسائل حقوقی علم و اطلاعی ندارند حضور وکیل می تواند به شفاف سازی و تفهیم مطالب به دادگاه کمک کند اساساً در پروند ه ها ی کیفری به نوع عمل با اتهام باید مطابقت داشته باشد و چنانچه در شکایت طرح شده این تطبیق نادیده گرفته شود وقت و هزینه افراد هدر می رود .در حالی که حضور وکیل می تواند از این اشتباه و اشتباه های مشابه جلوگیری کند . فرضاً پرونده ای با عنوان کیفری تشکیل اما بعد از مدتی معلوم می شود که فاقد وجه کیفری بوده و باید از ابتدابه صورت حقوقی مطرح می شد که چنین مسایلی با حضور وکیل اتفاق نمی افتد و پرونده از ابتدا به صورت صحیح و قانونی تشکیل و پیگیری شود .
این وکیل پایه یک دادگستری همچنین با برشمردن علل و عوامل اطاله دادرسی در محاکم خاطرنشان کرد : بدون شک حضور وکیل در کاهش اطاله دادرسی بسیار موثر است به عنوان مثال اگر در پرونده ای با موضوع تقسیم ماترک ، وکیل حضور نداشته باشد ، بسیاری از خانواده ها گمان می برند که فرضاً یکی از بستگان مثلاً عروس خانواده سهمی از ارث نمی برد و لذا نام او را در آگهی انحصاروراثت قید نمی کنند . این امر باعث می شود پس از مهلت زمان کوتاهی با ادعای فرد مذکور ، دادگاه اعلام کند که پرونده دارای ایرادشکلی است و در چنین شرایطی پرونده سالب به انتفاع موضوع و مختومه خواهد شد .از سوی دیگر با حضور وکیل در پرونده های ارجاعی به دادگاه ، کار استعلام از ادارات و ارگانهای مختلف ، سریع تر و زمان رسیدگی کوتاه تر و در نتیجه از اطاله دادرسی پیشگیری می شود .
علیرضا نهاوندی نژاد سپس در پاسخ به سئوال آوای سبز مبنی بر این که چگونه می توان فرهنگ مراجعه به وکیل را در جامعه نهادینه نمود ؟ گفت: یقیناً رسانه ها در این زمینه نقش تعیین کننده ای دارند که متاسفانه رسانه ملی به عنوان رسانه ای فراگیر که بیشترین مخاطب را دارد غالباً در سریال ها چهره ای منفی از وکلا را به نمایش می گذارد . در برخی از این فیلم ها و سریالها که از قضا محتوا و پیام خاصی هم ندارند به شخصیت وکلا توهین می شود این در حالیست که در هر شغل و حرفه ممکن است عده ای انگشت شمار بر خلاف موازین و اخلاق حرفه ای عمل کنند که نباید عملکرد آنها را به همه اعضا ی یک صنف تعمیم داده شود . به عقیده من نمایش چهره واقعی عدالت طلبانه وکلا در چنین سریالهایی به موازات تهیه برنامه ها ی آموزشی با حضور کارشناسان زبده حقوقی و وکلا ی مبرز در رسانه های مکتوب و مجازی و به خصوص رسانه ملی می تواند فرهنگ مراجعه به وکیل را در جامعه نهادینه سازد .
این وکیل پایه یک دادگستری در پاسخ به سئوال دیگرآوای سبز که از علت افزایش و تراکم پرونده هادر صومعه سرا نسبت به دیگر شهرهای مشابه و کوچک استان جویا شد، گفت : همانطور که همگان اطلاع دارند صومعه سرا حاشیه های زیادی نظیر بازار جمعه ( تولم شهر)گوراب زرمیخ و …دارد که فاقد حوزه قضایی می باشند .البته دستگاه قضایی به طور جدی پیگیر تاسیس یک شعبه دادگاه در شهرهای حاشیه می باشد . اما تاکنون ، پرونده ها که عمدتاً خانوادگی و ملکی است از حاشیه ها نیز به دادگاه صومعه سرا ارجاع و از اینرو تراکم پرونده ملموس می شود که به فضل خدا و تلاش و همت مسئولان محترم قضایی با تاسیس شعبه دادگاه در این شهرهای حاشیه مشکل تراکم پرونده مرتفع خواهد شد و همچنین بنگاه های معاملات ملکی اگر ازافراد تحصیلکرده حقوقی باشند قطعاً انجام معاملات با کمترین اشتباه و با ضمانت اجرایی بهتر تنظیم شده و از تشکیل پرونده های عدیده ملکی در محاکم قضایی جلوگیری خواهد شد . امید است در آینده شاهد اجرای آن در جامعه باشیم .
وی همچنین در پاسخ به سئوال دیگر آوای سبز، افراد با سطح درآمد پایین چگونه و قشرهای آسیب پذیر می توانند در صورت مواجه شدن با مشکلات حقوقی ،وکیل اختیار کنند ، گفت : برای چنین افرادی مراکز خاصی از سوی قوه قضاییه تدارک دیده شده که در رابطه با مسائل و مشکلات خانوادگی می توانند به مراکز مشاوره مهرو آوای مهربانی و یا به واحدهای مستقردر دادگستری مراجعه و از خدمات وکالت معاضدتی استفاده کنند از اینرو قشرها و افراد کم درآمد و آسیب پذیر نباید نگران هزینه های وکالت باشند چرا که با مراجعه به وکلای معاضدتی می توانند به طور رایگان از مشاوره و راهنمایی بهره مند شوند .
آدرس : گیلان / صومعه سرا / خیابان برشنورد / جنب اداره برق / ساختمان آئین / شماره های تماس : 09113334592/01344339659
انتهای پیام/