بانوي وكيل در مصاحبه با پايگاه اطلاعرساني آواي سبز آرام: علت اصلي افزايش آمار طلاق فقر فرهنگي، خيانت و اعتياد است
پايگاه اطلاعرساني آواي سبز آرام:
متين مهرسيمای صومعهسرايي ازجمله بانوان فعال در عرصه وكالت است كه با علاقه و دلبستگي شديد به رشته حقوق و حرفه وكالت، به اين عرصه ورود كرده و در زمينههاي مختلف دعاوي كيفري، حقوقي، ثبتي، ملكي، چك، خانواده و… قبول پرونده ميكند.
وي در مصاحبه با پايگاه اطلاع رساني آواي سبز آرام گفت: از آنجايي كه ذاتاً كنجكاو هستم، سعي ميكنم در زمينههاي مختلف كه مراجعهكنندگان و موكلان دچار مشكلات حقوقي ميشوند؛ گره از مشكلات پرونده آنها بگشايم.
خانم متين مهرسيمای صومعه سرایی در پاسخ به سوال پايگاه اطلاع رساني آواي سبز آرام كه پرسيد نقش و جايگاه وكيل را در جامعه و نزد افكار عمومي چگونه ارزيابي ميكند گفت: متأسفانه از ديد بيشتر مردم وكيل فردي ثروتمند يا به اصطلاح تاجرمآب است كه صرفاً با هدف كسب ثروت بيشتر؛ قبول پرونده ميكند و حال اينكه به واقع چنين نيست. اكثريت قريب به اتفاق همكاران (وكيل) ما افرادي متعهد؛ توانمند و دلسوز هستند كه براي احقاق حق موكلين خود از هيچ تلاشي كوتاهي نكرده و اساساً توجه چنداني به مسايل مالي ندارند. به عبارت ديگر منافع و احقاق حقوق مشروع و قانوني موكلان براي همكاران ما در الويت قرار دارد.
اين بانوي وكيل همچنين خاطرنشان كرد: از سوي ديگر ما وكلا؛ به لحاظ ماهيت شغلي كه داريم مدام دچار استرسهاي شديد ميشويم و گاهي ساعت ها و روزها وقت و انرژي صرف ميكنيم تا براي گرههاي پرونده موكلين، راهكارهاي قانوني و محكمهپسند پيدا كنيم. گاهي حتي براي يافتن يك امضاء ، شايد سه تا چهار ساعت معطل شويم كه چنين صبر و انتظاري در حوصله موكلان نيست! در مجموعه وكلا؛ زحمات طاقتفرسايي متحمل ميشوند و در مسير پيگيري دفاع و استيفاي حق مشروع و قانوني موكلين خود از هيچ تلاشي دريغ نميورزند.
اين بانوي وكيل سپس به اين نكته اشاره كرد به طور طبيعي در هر صنف و قشري، افراد با منشها و رفتارها و سليقه و اهداف مختلف اشتغال به كار دارند كه ممكن است يك نفر صرفاً به دنبال تأمين مسايل مالي باشد ديگري وجدان كاري را الويت خود تعريف كند و نظاير آن. اما آنچه مسلم است اينكه همكاران ما به دفاع از حق موكل و جلوگيري از تضييع حق و حقوق آنها را الويت اول و اصلي خود ميدانند.
خانم متين مهرسيمای در پاسخ به سوالي مبني بر عملكرد رسانهها به خصوص رسانه ملي در رابطه با وكلا، خاطرنشان كرد: متأسفانه رسانه ملي به جاي اطلاعرساني و آگاهسازي افكار عمومي از نقش و جايگاه مهم و تعيينكننده وكيل در پروندههاي ارجاعي به دادگاهها، تصويري غيرواقعي از شخصيت وكلا را در نمايشهاي تلويزيوني به نمايش ميگذارند كه در اين تصوير وكلا عمدتاً به دنبال منافع شخصي خود هستند حال آنكه چنين تصويري با واقعيت، كاملاً مغايرت دارد و بهتر است مسئولان و تهيهكنندگان و نويسندگان چنين آثار نمايشي ابتدا سطح دانش خود را در رابطه با حرفه وكالت و علم حقوق تقويت كنند و با آگاهي و بدون غرضورزي؛ شخصيت واقعي وكلا را كه دلسوز موكلين خود هستند؛ به نمايش بگذارند. شايد در حرفه وكالت مانند ديگر صنوف و مشاغل هم عدهاي اندك و انگشتشمار؛ صرفاً به دنبال منافع مادي و شخصي خود باشند اما منصفانه نيست عملكرد عدهاي انگشتشمار را به كليت يك صنف تعميم داد.
بانو متين مهرسيمای صومعه سرایی آنگاه با تأكيد بر اينكه عموم افراد قبل از انجام هر معامله و انعقاد هرگونه قرارداد ابتدا بايد با يك وكيل زبده مشاوره كنند؛ افزود: اشخاصي كه قادر به تأمين حق الوكاله وكلا نيستند – كه هر چند همكاران در اين زمينه با موكلان مساعدت ميكنند – ميتوانند دعوي و شكواييه خود پس از مشورت با وكيل طرح و تقديم دادگاه نمايند.
وي افزود: در موضوعات مهم حقوقي كه به زندگي و اموال افراد ارتباط دارد، مراجعه به وكيل و پيگيري پرونده در محاكم با حضور وكيل ضروري است تا از ضرر و زيان مالي كلان جلوگيري شود اما در موضوعات كم اهميت ميتوانند با وكلا مشورت و دادخواست و شكواييه را طبق اصول حقوقي و قانوني تنظيم و بعد خود رأساً پرونده را در دادگاه پيگيري كنند.
اين بانوي وكيل در ادامه اظهار كرد: عريضهنويسها كه اغلب افراد جهت تنظيم شكواييه و دادخواست به آنها مراجعه ميكنند، عمدتاً سواد حقوقي كافي ندارند و چه بسا با طرح نادرست عنوان دادخواست موجب رد آن از سوي دادگاه شوند و هزينه و وقت اشخاص به هدر رود.
وي گفت: در عين حال افرادي كه شخصاً پرونده خود را پيگيري ميكنند؛ چنانچه در حين رسيدگي و يا بعداز صدور حكم دادگاه به وكلا مراجعه كنند؛ نبايد انتظار داشته باشند وكيل بتواند گرهاي از مشكلات پرونده آنها را بگشايد چرا كه مراجعه ديرهنگام به وكلا، در اغلب موارد نتيجهاي به نفع خوانده يا خواهان پرونده نخواهد داشت وي در همين زمينه مثالي زد و افزود: مريضي
كه ابتدا به بيماري خود بياعتنا است و يا اينكه به خود درماني اقدام ميكند؛ هنگامي كه بيماري او تشديد ميشود و نزد پزشك ميرود؛ پزشك عمدتاً نميتواند براي درمان كاري انجام دهد. چرا كه با بروز اولين نشانههاي بيماري، فرد مريض بايد به پزشك مراجعه كند. در مسايل حقوقي نيز چنين وضعيتي مصداق دارد و اشخاص بايد از ابتدا پرونده خود را با حضور وكيل پيگيري كنند.
اين بانوي وكيل همچنين با بيان اينكه وكلا امانتدار موكل خود هستند؛ گفت: افرادي كه به وكلا مراجعه ميكنند بايد همه واقعيتهاي پرونده را براي وكيل خود بازگو نمايند و حتي مواردي كه خود بياهميت ميپندارند را به اطلاع وكيل برسانند. چه بسا موضوعي كه فرد عادي آن را بياهميت و يا كم اهميت قلمداد ميكند، در سرنوشت نهايي پرونده؛ نقش تعيينكننده داشته باشد.
بانو متين مهرسيمای در پاسخ به سوال پايگاه اطلاعرساني آواي سبز آرام كه از افزايش آمار اختلافات زناشويي و طلاق جويا شد؛ گفت: متأسفانه اين امر عمدتاً از آزاديهاي بيحد و حصري كه ايجاد شده و به بيبندوباري منتج گرديده ناشي ميشود و غالباً جنبه فرهنگي دارد كه لازم است خانوادهها مراقبت بيشتري از حريم خود به عمل آورند. بانوان ما اكثراً زناني پاك و با اخلاق هستند كه خيليها صرفاً به لحاظ مُد رايج با پوششهاي نامناسب در اماكن عمومي ظاهر ميشوند. عدهاي هم براي اينكه جلب توجه كنند آرايش غليظ و پوششهاي نامتناسب و بعضاً زننده دارند كه در اين خصوص خانوادههایی چنين زناني بايد حساسيت بيشتري نسبت به پوشش فرزند يا همسر خود اعمال نمايند.
اين بانوي وكيل در پايان با مثبت ارزيابي كردن همكاري و تعامل قضات شريف و پرسنل خدمتگزار دادگستري؛ از رياست دادگستري و دادستان شهر و همچنين پرسنل و كارمندان دادگستري شهرستان صومعه سرا تشكر و قدرداني كرد.
گیلان _ صومعه سرا _ روبروی دادگستری_ برج بهمن _ طبقه ۴ _ واحد ۱۲_ تلفن همراه ؛ ۰۹۱۱۲۴۰۵۲۴۲