پیشنهاد سردبیرفرهنگی

وکیل پایه یک دادگستری: وکیل باید شجاعت نه گفتن به ظالم را داشته باشد

به گزارش آوای سبز، علی سجودی، وکیل پایه یک دادگستری از وکلایی است که از رزمندگان دوران دفاع مقدس بود و از سن ۱۶سالگی عضو بسیج مستضعفین شد و در سال ۱۳۶۱ به عضویت رسمی سپاه پاسداران درآمد و حدود ۱۵سال در نیروی دریایی سپاه‌ خدمت کرد و در عملیات های کربلای ۴و ۵ والفجر مقدماتی، والفجر ۷و۸ و فاو و عملیات مین گذاری در خلیج فارس حضور فعال داشت و در اواخر خدمت در سپاه تصمیم گرفت که به سمت وکالت روی آورد و پدرهمسر ایشان پسرعموی سردار شهید حق بین است که وی در گفتگو با پایگاه خبری آوای سبز در این خصوص گفت: ما از عطوفت و مهربانی و از شاخصه‌های منحصربه‌فرد سردار بهره‌مند شدیم و خدمت ایشان ارادت داشتیم و داریم و امیدوارم راه شهدا همیشه معطر برای جامعه امروز باشد.
وی هدفش را از ورود به عرصه وکالت و وکیل موفق این چنین بیان کرد: هدف ما این است که بین افراد اصلاح فی مابین الذاتین و از تنش ها جلوگیری کنیم و در حقیقت وکیل موفق وکیلی است که قضیه را به نحو احسن و خداپسندانه و در راستای عدالت به ثمر برساند.

سجودی درخصوص ویژگی های یک وکیل خوب افزود: وکیل خوب در ابتدا باید به مساله نگاه خدایی داشته باشد و پسند خداوند را در نظر بگیرد و مبارزه با ظلم خواست الهی است. بارها شده که در پرونده ها دیدم که نتیجه دفاع من باعث قدرت گرفتن یک ظالم می شود در همان لحظه از وکالت موکلم در پرونده مزبور بدلیل ناحق بودن موکل انصراف دادم چرا که حقی در حال پایمال شدن بود. در واقع وکیل باید شجاعت نه گفتن به ظالم را داشته باشد.

وکیل پایه یک دادگستری درخصوص تفاوت پرونده ای که وکیل دارد و پرونده ای که وکیل ندارد اظهار کرد: باید گفت که مسائل حقوقی مشابه مسائل ریاضی است و محاکم و مراجع قضایی باید جرائم را با قوانینی که روی آن بحث و گفتگو شده است تطبیق دهند.

وی درخصوص کوتاه شدن روند پرونده ها یا همان جلوگیری از اطاله دادرسی گفت: وکیل وظیفه دارد در ابتدای کار موکلش را نسبت به مدت زمان احتمالی دادرسی و چگونگی کار آگاه کند و آنجاست که موکل تصمیم می گیرد که ادامه دهد یا خیر و مشاوره درستی به موکل دهد تا در ادامه دچار مشکل نشوند. اگر وکیلی چنین شرایطی داشته باشد موفق تر است ، از طرفی مشاوره ای که می دهد ممکن است جلوگیری کند از یک فاجعه ای مثل قتل یا طلاقی که ممکن است در آینده بوجود آید.
سجودی در مورد داشتن یا نداشتن وکیل در پرونده اذعان کرد: میتوان مصرع شعری را مصداق قرار داد و آن اینکه ” اگر دزدی با چراغ آید گزیده تر بَرَد کالا”، با علم بر مسائل حقوقی میتوان به نحو احسن از حقوق خویش دفاع کرد. قاضی و وکیل دو بال کشف حقایق هستند و وجود وکیل در پرونده ای به حل و استیفای حقوق موکل کمک می کند و عدم حضور وکیل، بار مسئولیت تطبیق قانون با جرم به دوش قاضی است و قاضی هم ممکن است برخی نقاط کور پرونده را ندیده باشد و ناخواسته رأیی صادر شود که به حقوق فرد صدمه بخورد.
این وکیل پایه یک دادگستری درخصوص اینکه چه زمانی نیاز به مشاوره با وکیل در پرونده است اظهار کرد: توصیه‌ بنده به همگی این است که در ابتدا با وکیل مجرب و وکیلی که مادیات شرط اول کارش نباشد و به دنبال اصلاح فی مابین الذاتین است مشورت کنند چون کسی که قضاوت می کند یا مشاوره می دهد باید بدون غرض کار کند.
وی با اشاره به فرهنگسازی مراجعه به وکلا در جامعه گفت: بعد از قانون استقلال کانون وکلا دادگستری، در واقع همه وکلا دست آموخته وکلای ماقبل خود هستند و دوره های پیشرفته را گذرانده‌اند و متاسفانه طبق ماده ۱۸۷ قانون برنامه سوم توسعه مصوب ۱۳۷۹/۱/۱۷ ، که به قوه قضائیه این اختیار را می دهد که از بین لیسانسه ها مشاوران حقوقی انتخاب کنند وحدود ۲۰هزار نفر اجازه وکالت را دریافت کردند، البته این موضوع اینطور بود که این وکلا باید آموز های لازم را می دیدند و می بایست درس آموخته می شدند که حدود ۲۰هزار نفر به جمع کانون وکلا اضافه شدند که آرم بخصوص و متولی خاص خود را دارند.تا اندازه ای ضعف این دوستان در مشاوران حقوقی قوه قضائیه سبب برداشت های نادرست از وکلا شد. همانطور هم که می دانید احکامی که صادر می شود و قضاوت برآن صورت گرفته باشد به سادگی قابل تغییر نیست و اگر یک وکیلی دانش کافی نداشته باشد می تواند بزرگترین ضربه را به موکلش وارد آورد.
سجودی درخصوص آمار طلاق و مشکلات شایع این فعل مخرب در جامعه اظهار کرد: برای کالبدشکافی این قضیه، باید مسائلی که در حال حاضر در جامعه ما وجود دارد که در ۲۰سال قبل وجود نداشت و از دلایل شایع حال حاضر مسأله طلاق است را کنکاش کرد. می بینیم که گوشی موبایل در دسترس نبود ، همچنین ماهواره، این رسانه و فیلم های ضدخانواده ای که پخش می شود قبلا وجود نداشت. این دو موضوع در رأس مسائل قرار دارد، در واقع می توان گفت که موبایل و رسانه های جدید همچون ماهواره در دسترس عموم است و جامعه آموزش ندیده جهت استفاده درست از این ابزار، تاثیرات منفی آنها را جذب می کنند و سبب طلاق و مسایل ناخواسته ای می شود. طلاق موجبات سرخوردگی زن و مرد و اگر فرزندی باشد آسیب جدی به آن وارد می شود و سرمنشا مفاسد دیگری می شود و تاثیر مخربی بر جامعه می گذارد.
________________________________

علی سجودی
وکیل پایه یک دادگستری
وکالت و قبول دعاوی کیفری، حقوقی، خانواده و …
روز کاری: از شنبه تا چهارشنبه(با تعیین وقت قبلی)
آدرس: رشت، میدان دکتر حشمت ،روبروی مرکز جراحی گیلان

تلفن تماس:
۰۹۱۱۱۳۷۳۲۹۴

انتهای پیام/

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا